Dani otvorenih vrata županijskih metaloprerađivača

imp

Posjetom tvrtkama Lipovac-metal iz Siska i Alas-Info iz Donjeg Vukojevca učenici završnih razreda Osnovne škole 22.lipnja otvorili su u petak, 10.ožujka, Dane otvorenih vrata metaloprerađivača Sisačko-moslavačke županije.

Učenici su uz pomoć direktora Josipa Lipovca upoznali proizvodne pogone tvrtke Lipovac-metal, odnosno proizvodni pogon u kojemu se osmišljavaju i konstruiraju medicinska pomagala/proizvodi koje tvrtka uspješno plasira na domaćem i inozemnom tržištu.

Nakon tvrtke Lipovac-metal d.o.o., učenici su u pratnji pedagoginje OŠ 22. lipnja, Marinele Fabijan Gašparević, i djelatnika ŽK Sisak, posjetili tvrtku Alas-Info u Donjem Vukojevcu. S radom ove tvrtke učenike su upoznali Vlado Rožić, direktor i vlasnik te Boris Prpić, zamjenik direktora. Inače ova se tvrtka bavi proizvodnjom specijalnih alata za strojeve koja koriste proizvodna poduzeća i automobilska industrija. Tvrtka je izvoznik s izvrsnošću u poslovima projektiranja složenih uređaja, konstrukcija specijalnih alata i naprava, usvajanja i razvijanja novih proizvoda, a bavi se i manjim serijskim poslovima.

Učenici OŠ 22. lipnja razgledali su proizvodne pogone obje tvrtke te su se upoznali s radom u proizvodnji, alatima i strojevima kojima radnici svakodnevno rukuju. Imali su priliku vidjeti koliko su ljudi važni u proizvodnji, koliko ih poslodavci cijene i ulažu u njihovu obuku kako bi mogli što kvalitetnije obavljati svoje poslove. Posebno ih je veselila prilika da uživo vide kako izgleda zavarivanje te gledanje kroz masku, bušenje metala te obrada metala u različite oblike i dimenzije.

Dani otvorenih vrata metaloprerađivača Sisačko-moslavačke županije, nastavljaju se i dalje tijekom ožujka kada će učenici OŠ Braća Bobetko i OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće posjetiti sisačke tvrtke Applied Ceramics d.o.o. i Brodocentar d.o.o.

Dani otvorenih vrata metaloprerađivača, jedna su od aktivnosti projekta Metalci su (opet) IN, koji je pokrenula Strukovna grupacija metaloprerađivača Županijske komore Sisak, a s ciljem promocije metaloprerađivača i metaloprerađivačkih zanimanja učenicima osnovnih škola, ali i široj javnosti te promicanja tih zanimanja i mijenjanja percepcije o njima kao nedovoljno vrijednima i traženima na tržištu rada.

metalci su opet in 1 metalci su opet in 3 metalci su opet in 4

najčitanije