Počinju Dani okusa Banovine, Moslavine i Posavine

imp

Tzsmž Dani Okusa Naslovna

Okusi i mirisi lokalnih, izvornih i tradicijskih kuhinja, vrhunskih vina, pića i „domaćih“ poljoprivrednih proizvoda doživljaj su za „dušu i tijelo“. Doživljaj koji osvaja i ispunjava.

 

Susresti se s njima znači upoznati bogatstvo i raznolikost koja je s jedne strane nastala iznenađujućom jednostavnošću pripreme i domišljatošću seoskih domaćica uz kućna ognjišta, ili s druge strane osobitim kulinarskim umijećem i vještinama u građanskim, gospodskim i plemenitaškim dvorskim kuhinjama. I jednima i drugima šarm je u pripremi koja čuva okus i vrhunske vrijednosti domaće namirnice…

 

Od danas pa do 3.prosinca traju 4. nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije koje zajednički organiziraju županijske turističke zajednice u suradnji s lokalnim ugostiteljima, nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta. Projekt Okusi Hrvatske tradicije bavi se unapređenjem ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata, umrežavanjem nosioca standarda Okusi tradicije, te sustavnim razvojem novih lokalnih turističkih proizvoda i događanja u području eno-gastronomije i kulture blagovanja u cjelini.

 

Ljubitelji dobre hrane tako će kroz 17 dana u ugostiteljskim objektima moći uživati u lokalnim jelima pripremljenim od tradicionalnih namirnica i po tradicionalnim recepturama. Svaki će objekt u ponudi imati po dva menija od najmanje 3 slijeda i to po cijenama već od 17€ po meniju pa sve do 30 € po meniju.

 

Na području Sisačko-moslavačke županije 6 je ugostiteljskih objekata koji su nosioci standarda Okusi Banovine, Moslavine i Posavine i koji sudjeluju u nacionalnim Danima okusa tradicije: Moslavačka priča (Mala Ludina),  Restoran Štuka (Petrinja),  Restoran Djed (Hrvatska Kostajnica),  Restoran Ban Jelačić (Topusko),  Hotel Panonija (Sisak),  Ekoetno selo Strug (Krapje).

 

Objekti nosioci standarda Okusi Hrvatske tradicije razastiru pred vas široku paletu gastronomskog blaga. Mirisi i okusi tradicije kojima odišu pružit će vam istinski užitak blagovanja.
Posjetite ih i dobar vam tek !

 

Nositelji standarda Okusa Banovine, Moslavine i Posavine: https://www.okusi.hr/okusi-banovine-moslavine-i-posavine/partneri.html

 

Sve menije pogledajte u galeriji fotografija ispod teksta.

Foto: TZ SMŽ

najčitanije