Danas zasjeda Županijska skupština

imp

županijska Skupština

Danas, 30.travnja, održat će se 16.sjednica Županijske skupštine Sisačko – moslavačke županije.

 

Nakon aktualnog sata vijećnici će raspravljati o 30 točaka dnevnog reda. Najviše ih se odnosi na obnovu, pa će se tako, između ostalog, na dnevnom redu naći i obnova objekata javne namjene koje provodi Sisačko – moslavačka županija.

 

Na sjednici će biti prezentirani nadolazeći projekti obnove zgrada u sustavu zdravstva: cjelovita obnova Odjela za patologiju i citologiju sisačke bolnice te obnova nekonstrukcijskih elemenata Odjela za psihijatriju i Odjela bolničke ljekarne. Tu su još i tri ambulante županijskog Doma zdravlja: Ambulante Caprag, Sunja i Dvor, na kojima će se raditi cjelovita obnova.
Županijskim vijećnicima bit će predstavljeni i projekti cjelovite obnove objekata ustanova u kulturi: kurije Oberhofer Hangi u Čigoču, Kulturno povijesnog centra Sisačko-moslavačke županije u Kratečkom i Čuvaonice Kulturno-povijesnog centra Sisačko-moslavačke županije.

 

Na sjednici će naći i prijedlozi odluke o davanju suglasnosti za izgradnju županijskih naselja ”Zelenjak” u Sisku,”Petrinia” u Petrinji i ”Banovi dvori” u Glini. Riječ je o projektima izgradnje zamjenskih stambenih zgrada u kojima će biti smješteni stanovnici čije su nekretnine stradale u potresu, a koji žive u mobilnim stambenim jedinicama odnosno kontejnerskim naseljima.

 

Informacije sa sjednice moći ćete čitati na Sisak portalu i slušati u informativnim minutama programa Radio Siska.

 

Dnevni red možete pogledati ovdje.

najčitanije