Danas zasjeda Županijska skupština

imp

Danas se održava 8. sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije, koja kao i uvijek počinje aktualnim satom na kojem će vijećnici postavljati svoja pitanja.

 

Na dnevnom redu je 14 točaka, a vijećnici će između ostalog raspravljati o odvodnji otpadnih voda na području aglomeracije Sisak, o obnovi zgrade Srednje škole Petrinja kao i prijedlogu Kodeksa ponašanja vijećnika Županijske skupštine.

 

Vijećnici će danas odlučivati i o dobitnicima Nagrada Sisačko – moslavačke županije koje se dodjeljuju povodom Dana Županije, 11.lipnja.
Za Nagradu za životno djelo predloženi su Ante Živković, te posthumno sisački akademski kipar i slikar Marijan Glavnik. Za dobitnika Nagrade za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju predložen je Caritas Sisačke biskupije na čelu s ravnateljicom Kristinom Radić i predsjednicom Povjerenstva za pomoć stradalima u potresu s. Smiljom Perom Čirko. Hrvatski umjetnički fotograf i kipar Stephan Lupino predložen je za Nagradu Sisačko – moslavačke županije za doprinos ugledu i promidžbi Županije.

8. sjednica Županijske skupštine Sisačko – moslavačke županije u Hotelu Panonija počinje u 10 sati.

najčitanije