Danas obilježavamo Dan sigurnijeg interneta

nn

261020211635209889.png

Povodom današnjeg obilježavanja internacionalnog Dana sigurnijeg interneta, diljem svijeta se organiziraju aktivnosti i akcije s ciljem poticanja i promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe tehnologije i mobilnih uređaja među mladima i djecom, ali također i roditeljima.

Dan sigurnijeg interneta usko vežemo i uz zaštitu osobnih podataka.
„Neki od savjeta kako zaštititi svoje osobne podatke je da trebamo vrlo često promijeniti svoje korisničke podatke na internetu, preporučuje se svaka tri mjeseca, treba i redovito provjeravati svoje bankovne račune, isto tako plaćanje internet bankarstvom treba obavljati na sigurnim internetskim stranicama, koristeći svoje voje mobilne podatke, ne wifi veze, a treba paziti i koliko svojih osobnih podataka stavljate na društvene mreže“, rekla nam je Maja Blažević iz Policijske uprave Sisačko-moslavačke županije.

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet“ jer se fokus sigurnosti na internetu tijekom godina s kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. Svakako su najugroženija svakako djeca.

najčitanije