Danas je Martinje, policija u pojačanoj kontroli prometa

imp

Policija Palica Tv Sisak

Zbog običaja krštenja mošta policija će u periodu oko i za samo Martinje pojačano nadzirati i sankcionirati alkoholizirane vozače kao i sav promet.

 

Iz policije podsjećaju da je prošlogodišnje Martinje prošlo relativno dobro, možda baš i zahvaljujući povećanom broju policijskih patrola na cestama: pa je tako u godini 2021. tijekom razdoblja od 11. do 14. studenog na području županije evidentirano 12 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško, tri su lakše ozlijeđene, a jedan je sudionik bio pod utjecajem alkohola.

 

Kako se i ove godine upravo povodom „Martinja“ na prometnicama očekuje veći broj sudionika koji će konzumirati alkoholna pića, policijski službenici će na području cijele županije pojačano nadzirati vozače. Pojačani nadzor traje od danas, 11.11. pa do 14. studenog te do tada očekujte veći broj policijskih prometnih patrola, osobito u noćnim i ranim jutarnjim satima.

 

Iz županijske policijske uprave i ove godine apeliraju da nakon konzumacije alkohola koristite javni prijevoz ili taxi ili zamolite prijevoz od osobe koja nije konzumirala alkohol te da ne sjedate za volan najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića.

najčitanije