Dan zaljubljenih u Domu za starije osobe u Kutini

imp

Dom Umirovljenika Kutina Valentinovo (4)

U veseloj i zabavnoj atmosferi proslavljen je Dan zaljubljenih u Domu za starije osobe u Kutini. Pjevalo se i recitiralo, a neki su se korisnici prisjetili svojih prvih ljubavi. Dom je posjetio i zamjenik župana Mihael Jurić pobrinuvši se i za tortu kojom je razveselio korisnike.

Dan zaljubljenih korisnicima su čestitali zamjenik Jurić i ravnateljica Doma za starije osobe Sisak Ružica Čakširan.

„Čestitam vam od srca Dan zaljubljenih, želim vam puno ljubavi, zdravlja, međusobnog razumijevanja i poštovanja i da još dugo godina provedete u zajedništvu“, rekao je Jurić.

 

Od 45 korisnika, koliko ih je smješteno u ovom Domu, čak je 7 bračnih parova, a supružnici Jelena i Stevan Gradić iz Kutine u braku su pune 64 godine. Kažu kako je recept za dobar brak puno ljubavi i strpljenja.
U ove 64 godine je bilo puno lijepih dana, ali je bilo ponekad i briga kao i kod drugih parova. Ovdje smo u Domu zajedno i opet nam je lijepo upravo zato jer smo zajedno. Oboje smo prosvjetni djelatnici i cijeli smo se život družili s djecom i mladima pa nam je sad malo neobično, ali možemo reći kako nam je ovdje u Domu lijepo i smještaj je jako dobar.“, rekli su nam Jelena i Stevan.

 

Dom u Kutini je dislocirana jedinica Doma za starije osobe u Sisku i otvoren je prije mjesec dana. Riječ je o najvećem projektu Sisačko-moslavačke županije u posljednjih 30 godina na području Moslavine na što je podsjetio i zamjenik Jurić.

Sisačko-moslavačka županija, koja je nadležna u području socijalne skrbi, proširuje kapacitete za smještaj umirovljenika. Na inicijativu župana Ivana Celjaka izgradili smo županijska naselja u Glini, Petrinji i Sisku po čemu smo kao Županija jedinstveni u cijeloj Hrvatskoj, ali i šire. U realizaciji uspostave Doma za starije osobe u Kutini uloženo je puno truda i vremena i zato mi je drago kada čujem da vam je ovdje lijepo i ugodno.“, istaknuo je zamjenik Jurić.

 

Korisnici Doma odlično su se zabavili uz članove pjevačke sekcije Udruge umirovljenika grada Kutine koji su izveli nekoliko svevremenskih ljubavnih hitova uz čije taktove su mnogi zapjevali, a neki od njih i zaplesali.

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije