Dan Sisačko-moslavačke županije

imp

Na rođendan braće Radić, 11.lipnja, Sisačko moslavačka županija slavi svoj dan.
Obilježavanje je počelo jutros polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća izaslanstva Županije kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac. U 08.30 sati izaslanstvo Županije zapalit će svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku.
Potom u 9.30 sati slijedi polaganje vijenaca ispred rodne kuće Stjepana i Antuna Radića u Desnom Trebarjevu, a u 11 sati u crkvi svetog Martina Biskupa u Martinskoj Vesi bit će služena sveta misa.
U 14 sati u Domu INA Rafinerije nafte Sisak održat će se svečana sjednica Županijske skupštine kojoj će nazočiti predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i premijer Andrej Plenković.
Na svečanoj sjednici Županijske skupštine bit će uručene nagrade najzaslužnijim građanima.
Nagradu za životno djelo dobit će prim.dr. Ivan Šipuš. Dobitnici nagrada za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije su Miroslav Dimić, Udruga invalida rada Grada Siska, dr.med.spec.pedijatrije Snježana Prodanović, Damir Kukuruzović i Želimir Šiško. Dobitnici nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju su Ženski vokalni sastav „Kraluž“ KUD-a „Posavina“ Budaševo, muška klapa „Kolapjani“ Sisak te Tamburaški sastav KUD-a „Seljačka sloga“ Greda Sunjska.

najčitanije