Dan sigurnijeg interneta

imp

261020211635282441.jpeg

Povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u Hrvatskoj Dubici održali predavanje roditeljima i učenicima sedmih i osmih razreda osnovne škole Ivo Kozarčanin iz Hrvatske Dubice, a s ciljem upozoravanja na opasnosti na koje mogu naići prilikom korištenja interneta.
Kroz predavanje su policijski službenici učenike i njihove roditelje upoznali o pravilima ponašanja na internetu, posebice na društvenim mrežama, te ih upoznali s činjenicom kako osobe s navršenih 14 godina postaju kazneno i prekršajno odgovorne.
Primjerima iz prakse pojasnili su što znači kada netko putem društvenih mreža počini kaznena djela prijetnje, klevete i slično, gdje su mnogi učenici prepoznali slučajeve vršnjačkog nasilja.
Predavanje je izazvalo veliki interes učenika, njihovih roditelja i nastavnika te su mnogim pitanjima otvorili raspravu sa željom da sami detektiraju koja su ponašanja na internetu kažnjiva, odnosno što policija u konkretnim situacijama poduzima.
Na kraju predavanja je učenicima poslana snažna poruka koja određuje sva pravila ponašanja na Internetu – “Nasilje, za nasilje nema opravdanja”.

najčitanije