Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije

st

U Sisačko-moslavačkoj županiji tijekom Domovinskog rata stradalo je oko 560 branitelja i oko 1600 civila, što je manje jedino od Vukovarsko-srijemske županije i što je preveliki broj žrtava koje ne smijemo zaboraviti, rekao je župan Ivo Žinić povodom Dana hrvatskih branitelja sisačko-moslavačke županije.
‘Želim čestitati svim braniteljima Sisačko-moslavačke županije njihov dan sa željom da u budućnosti ne zaboravimo naše poginule suborce te ono što se događalo u Domovinskom ratu kad smo oslobodili okupirana područja Republike Hrvatske’, rekao je Žinić.
Obilježavanje je počelo polaganjem vijenaca i zajedničkom molitvom kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac u Sisku, nakon čega je uslijedilo paljenje svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku
te Sveta misa za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u katedrali Uzvišenja Svetog Križa u Sisku.
U 13 sati održana je središnja svečanost obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije u Novom Farkašiću, a večernji sati branitelje, ali sve sugrađane, okupit će na sisačkoj pješačkoj zoni gdje je od 20 sati na rasporedu koncert Miroslava Škore.

Foto:

najčitanije