Dan branitelja Grada Kutine – 4. studenog

imp

261020211635275419.jpeg

Na sastanku predsjednika svih udruga okupljenih u Koordinaciju udruga proisteklih iz Domovinskog rata i predsjednika svih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Kutine postignut je dogovor oko toga da se podrži prijedlog Koordinacije oko proglašenja 4.11. Danom branitelja Grada Kutine.
Predsjednici devet udruga koje su potpisale prijedlog koji je upućen nedavno Gradskom vijeću dobili su priliku na ovom sastanku objasniti svoj stav, nakon što je ta točka skinuta s dnevnog reda prošle sjednice Gradskog vijeća.
Predsjednici svih stranaka podržali su nemiješanje politike u određivanje datuma Dana branitelja i depolitiziranje te teme. Prepustili su odluku Koordinaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata koja će voditi pripreme za ovu posebnu svečanost koja će se po prvi puta organizirati ove godine u programu obilježavanja Dana Grada Kutine.
U dogovoru s članovima Koordinacije započele su pripreme za obilježavanje Dana branitelja Grada Kutine u koje će se već ove godine uključiti pripadnici svih postrojbi koje su popunjavali kutinski branitelji, ali i povijesne postrojbe iz Pregrade i Čakovca.

najčitanije