Cjeloživotno učenje – diplome ženama u sklopu projekta „Nove vještine za jednake mogućnosti“

imp

Cjeloživotno učenje odnosi se na svaku aktivnost učenja tijekom cijeloga života radi unaprjeđenja znanja, vještina i kompetencija u okviru osobnoga, građanskog, društvenog ili profesionalnog djelovanja pojedinca.
Tog mota se držalo 15 žena koje su u sklopu projekta „Nove vještine za jednake mogućnosti“ Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, financiranom u sklopu programa „Zaželi“, završile edukaciju za zanimanja njegovateljica starijih i nemoćnih osoba i računalna operaterka.
Projekt „Nove vještine za jednake mogućnosti“ vrijedan je 2.238.914,73 kuna, a odobren je u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi-Programa zapošljavanja žena“. Financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u klopu Programa za zapošljavanje žena, a provodi se u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.
U njemu je zaposleno 20 žena s područja cijele Sisačko-moslavačke županije koje pružaju pomoć osobama s invaliditetom te starijim i nemoćnima osobama na području Petrinje, Siska, Novske, Jasenovca, Gline, Križa Hrastovačkog, Donjih Mokrica, Budičine, Bačuge i Kraljevčana. Bilo je planirano da svaka žena brine o šest korisnika, no kako nam je stanovništvo pretežno starije životne dobi i potrebe na terenu su velike, taj se omjer povećao, pa sada brinu i o njih desetak.

foto – uosismz.hr

najčitanije