Četvrti dan angažmana HV-a na područjima zahvaćenim potresima

mradenovic

Tijekom današnjeg dana na terenu je bilo angažirano ukupno 273 pripadnika Hrvatske vojske, a u četiri dana više od 800 vojnika

Temeljem odluke ministra obrane i zapovijedi načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske pripadnici Hrvatske vojske angažirani su od utorka, 29. prosinca 2020. godine kao pomoć građanima i civilnim institucijama grada Petrinje i Siska koje je pogodio snažan potres.

U četiri dana angažmana sveukupno je više od 800 pripadnika Hrvatske vojske bilo angažirano na terenu, a tijekom današnjeg dana, 1. siječnja 2021. godine njih 273 na zadaćama u Petrinji te okolnim mjestima u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Tako je 10 pripadnika Hrvatske vojske bilo angažirano na postavljanju kontejnera u mjestu Prekopa i njih 10 u Knezovljanima, 15 vojnika na podjeli humanitarne pomoći u Češkom Selu, 20 ih je bilo angažirano kao ispomoć kod podjele humanitarne pomoći u Petrinji i njih pet kod sanacije oštećenja na kapelici u Mošćenici. Na području Topuskog dva pripadnika Hrvatske vojske bila su angažirana na prijevozu i dostavi, a također pripadnici HV-a s kamionima su prevozili humanitarnu pomoć za građane.

najčitanije