Četvrtaši s područja cijele SMŽ i ove godine imaju priliku besplatno ljetovati u Splitu

328531705 747032736663366 70959250885845522 N

Učenici četvrtih razreda osnovnih škola s područja cijele Sisačko – moslavačke županije i ove će godine besplatno ljetovati, zahvaljujući nastavku suradnje naše i Splitsko – dalmatinske županije.

Splitska županijska uprava prošle je godine za učenike iz županije organizirala besplatan boravak na moru, kao svojevrsnu pomoć u teškoj postpotresnoj godini, a suradnja se nastavlja i ovog ljeta.

 

„Detalje ćemo dogovarati sa školama, pozvat ćemo sve škole da nam iskažu interes i dostave broj djece koja bi ove godine ljetovala u Splitu. Prošle su godine učenici zaista stekli uspomene za cijeli život, uživali u u brojnim sadržajima koje im je pružio Split, ali i okolica. Usred sezone su uživali u kupanju na Bačvicama, posjetili su Poljud, Dioklecianove podrume, posjetili su i Sinj. Nama je zadovoljstvo kada vidimo sretnu djecu i zadovoljne roditelje. Siguran sam da će učenici i ovog ljeta imati lijepe uspomene, da će djeca biti sretna, a roditelji i pratitelji zadovoljni“, rekao je prilikom potpisivanja sporazuma župan Ivan Celjak.

 

Splitsko-dalmatinska županija na čelu sa županom Blaženkom Bobanom je, osim ljetovanja, nakon potresa vrlo brzo uskočila pomoći. Donirali su sredstva za izgradnju škole u Gori, a među prvima su helikopterima stigle hitne službe upravo s područja Splitsko – dalmatinske županije.

 

„Potrebno je, poglavito najmlađima, pružiti ruku prijateljstva i dobrodošlice. Mene je lani iznenadio podatak da gotovo 50% djece nikada do tada nisu vidjeli more. To je bio okidač meni i suradnicima da i ove godine potpišemo sporazum o ljetovanju. Lani je s područja Sisačko-moslavačke županije u Splitu ljetovalo 633 učenika iz četvrtih razreda. Sva djeca četvrtih razreda su dobrodošla. Nadam se da su se učenici lani ugodno osjećali, da su stekli neka prijateljstva, da će imati prilike češće dolaziti u Splitsko-dalmatinsku županiju, da će upoznati kulturu i baštinu toga kraja, a kada Banovina zasja punim sjajem, nadam se da će i naša djeca dolaziti tu upoznati prekrasnu prirodu i učiti o baštini“, zaključio je župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban.

Foto:

najčitanije