Centar za šljivu i kesten organizira predavanje „Kružna poljoprivreda“

imp

Centar Za šljivu I Keste

„Kružna poljoprivreda“, naziv je predavanja kojeg za sva zainteresirana Obiteljska poljoprivredna gospodarstva organizira Centar za šljivu i kesten.

 

Projektom „Gospodarenje tlom kao osnova kružne poljoprivrede“ želi se poljoprivredne proizvođače kroz održavanja tečajeva stručnog osposobljavanja informirati i educirati o osnovnim načelima kružne i održive poljoprivrede te svim njenim praktičnim aspektima kao što su: održive i inovativne tehnologije obrade tla, integrirana ishrana bilja/pravilna primjena gnojiva, integrirana zaštita bilja, plodored i povećanje raznolikosti usjeva, sjetva pokrovnih usjeva, iskorištavanje nusproizvoda, učinkovito navodnjavanje i smanjena potrošnja energenata; što sve doprinosi očuvanju prirodnih resursa uz ostvarivanje stabilnih prinosa.

 

Predavanje će se održati u četvrtak, 15.rujna, u Edukacijskom centru Sjeverovac, Sjeverovac 23, Blinjski Kut, s početkom u 8 sati.

 

Više informacija možete pronaći na webu Centra za šljivu i kesten ili dobiti putem maila centar.sljiva@gmail.com ili na brojeve telefona 044/826 096 i 098/9556 128.

najčitanije