Celjak: „Županija će pokriti razliku cijene smještaja za korisnike domova za starije osobe“

imp

Celjak Dom Umirovljenika 1

Sisačko-moslavačka županija subvencionirat će razliku između stare i nove cijene smještaja u Domu za starije osobe Sisak i Petrinja, što znači da će korisnici smještaj plaćati po istoj cijeni kakva je bila i prije nove godine, poručio je župan Ivan Celjak na jučerašnjem druženju s korisnicima Doma za starije osobe Sisak.

 

Celjak Dom Umirovljenika 2

 

„Za vas korisnike nema povećanja cijena, one ostaju na istoj razini kakve su bile i do sada. Jedan manji dio korisnika je za ovaj mjesec platio smještaj po novoj cijeni, no novac će biti vraćen. Zbog povećanja troškova u posljednje vrijeme, domovi za starije osobe su morali povećati cijene, ali smo u Županiji odlučili da se to povećanje neće preliti na korisnike, nego će Sisačko-moslavačka županija subvencionirati tu razliku u cijeni“, rekao je župan Celjak.

 

Celjak Dom Umirovljenika 4

 

Podsjetio je kako je Županija u posljednje dvije godine pokrenula niz projekata koji će povećati kapacitete za oko tisuću novih mjesta u domovima za starije osobe te je najavio kako će Sisačko-moslavačka županija, nakon proširenja smještajnih kapaciteta, umirovljenicima i starijim osobama ponuditi još novih sadržaja u cilju osiguranja što kvalitetnijih uvjeta života za naše starije sugrađane.

 

Celjak Dom Umirovljenika 3

 

Već sada u Domu za starije u Sisku imaju dostupnu opremu za fizikalnu rehabilitaciju i vježbanje u svom prostoru te brojne druge sadržaje.

 

 

Foto – SMŽ

najčitanije