Celjak: U planu poduzetnički centar na Zagrebačkoj

imp

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine odgovarajući na pitanje o prometnoj infrastrukturi župan Ivan Celjak istaknuo je da radovi na novom mostu preko Odre teku po planu. Osim toga, kaže župan, završetak autoceste do Siska važan je za razvoj gospodarstva u Sisačko – moslavačkoj županiji.

 

„Upravo iz tog razloga mi smo iskazali namjeru za kupnju objekata koji se nalaze iza Inine benzinske na Zagrebačkoj ulici. Radi se o skladišnom prostoru koji namjeravamo kupiti i preurediti u poduzetnički centar u Sisku. To je jako dobra lokacija jer je na izlazu s autoceste, odnosno s budućeg rotora.“, najavio je župan Ivan Celjak.

 

Županija je pripremila i mjere za razvoj gospodarstva i to namijenjene poduzetnicima koji ulažu i posluju na području Sisačko-moslavačke županije, a koji će svoje investicije moći realizirati uz 0% kamate. Sufinancirat će kamate kreditnih linija HBOR-a i to one koje su usmjerene na poduzetništvo mladih, žena i početnika, investicije privatnog sektora te obrtna sredstva. Sufinancirat će i kamate na zajmove HAMAG BICRO-a.

najčitanije