Celjak: Ako utvrdimo Babićevu odgovornost, bit će sankcioniran

imp

251020211635197425.jpeg

Šef HDZ-a Andrej Plenković slučaj Kutina, kada je riječ o eventualnim stranačkim sankcijama za aktere (gradonačelnika Zlatka Babića) koji su političkim nalozima tražili uhljebljivanja u gradskim tvrtkama, prebacio je na županijsku organizaciju HDZ-a Sisačko-moslavačke županije, točnije na Ivana Celjaka koji do skorih izbora u HDZ-u vodi tu organizaciju, donosi N1.

Celjaka su s N1 zvali da bude gost u emisiji N1 Studio uživo, no poziv je odbio rekavši da je za ovaj tjedan već utvrdio sastanke i nastupe u medijima, te im je u poruci odgovorio što će poduzeti po pitanju slučaja Kutina i tamošnjeg HDZ-ovca.
“Što se tiče županijske organizacije kojoj sam na čelu, gospodin Babić nije član Predsjedništva Županijskog odbora, nije predsjednik ni Gradske organizacije u Kutini. Po pitanju Kutine, pratit ćemo razvoj događaja. Kada se utvrde sve činjenice, ovisno o rezultatu utvrđenih činjenica, postupit ćemo sukladno Statutu i ostalim propisima HDZ-a. Nećemo prejudicirati ničiju odgovornost. Ali isto tako, vrlo oštro osuđujemo zlouporabu položaja i korupciju, i ako se utvrdi odgovornost člana HDZ-a bit će sankcioniran na odgovarajući način”, napisao je u svom odgovoru Ivan Celjak.

najčitanije