Caritasovi paketi radosti

ibb

Caritas Sisačke biskupije potpisao je s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Caritasovi paketi radosti“ iz Europskog fonda za najpotrebitije (FEAD).  Ugovorom je Caritasu u sljedećih godinu dana osigurana nabava i podjela 18.564 paketa hrane i 19.776 paketa higijenskih potrepština za korisnike, ukupne vrijednosti 4.991.105,43 kuna.

Uz podjelu hrane i higijenskih potrepština projekt podrazumijeva i pružanje popratnih sadržaja za korisnike, poput predavanja i radionica o upravljanju kućnim budžetom, važnosti odvajanja otpada, uravnoteženoj prehrani i adekvatnoj pripremi obroka te važnosti održavanja osobne higijene i higijene doma.

85% projekta financira Europski socijalni fond kroz poziv na dostavu projektnih prijedloga Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ”Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći-faza II.”, a 15%  sredstava osigurano je iz proračuna Republike Hrvatske. Cilj projekta je doprinijeti ublažavanju posljedica siromaštva na području Sisačke biskupije.

najčitanije