Caritasov program „Mobilnost za naše starije“ uspješno se provodi već osamnaest mjeseci

imp

„Mobilnost za naše starije“ – naziv je projekta kojeg unatrag 18 mjeseci provodi Caritas Sisačke biskupije.

Kroz ovaj projekt osobama starijima od 65 godina osigurana je dostava namirnica, lijekova i drugih potrepština. Kao najbitniji dio projekta pokazala se individualna usluga prijevoza, pratnje i podrške volontera, do željene lokacije u okolici: liječnika, stomatologa, ljekarne, trgovine, pošte, banke, prijatelja, članova šire rodbine i raznih dostupnih društvenih događanja, a s ciljem bolje integracije starijih osoba u život zajednice. Ovime je uvelike unaprijeđena kvaliteta života osoba starije životne dobi s područja općine Martinska Ves.

Caritas Sisačke biskupije provodi ovaj program pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te u suradnji s Općinom Martinska Ves i Centrom za socijalnu skrb u Sisku. Projekt je aktivan od 1. siječnja 2021. godine zaključno s 31. prosincem 2022. godine, a u njemu trenutno aktivno sudjeluje 90 korisnika.

Sve starije osobe koje imaju potrebu za ovakvim vidom pomoći mogu se javiti voditelju projekta Mariu Šagolju na broj tel. 097 753 5820.

najčitanije