Caritas započeo s tradicionalnom podjelom božićnih paketa

imp

Caritas Sisačke biskupije započeo je u četvrtak, 16. prosinca, već tradicionalnu podjelu božićnih paketa svojim korisnicima.
U ovoj otežanoj situaciji zbog pandemije i potresa pripremljeno je 520 paketa za redovite korisnike, a više od 700 bit će podijeljeno onima koji se nalaze u kontejnerskim naseljima i području pogođenom potresom.

Paketi su pripremljeni proizvodima iz redovnih zaliha Caritasa te dobivenih iz donacija poput one iz Ravnateljstva za robne zalihe, Caritasa Sambotelske biskupije iz Mađarske kao i brojnih građana. Ove godine posebno će biti obogaćeni zahvaljujući većoj količini donacije čaja koja je dobivena od tvrtke Ribili iz Rijeke, te pekmeza iz Fondacije „Aiutiamoli a vivere“ iz Italije.

Jedan od korisnika je i peteročlana obitelj Todorović. Oni su Caritasovi korisnici već tri godine, a kako su stradali u potresu ova pomoć im je iznimno neophodna i bez nje bi teško. Gđa Zorica Todorović je izrazila veliku zahvalnost Caritasu i svim donatorima na svakom daru, a posebno na vaučeru za obnovu obiteljske kuće koja je u tijeku.

najčitanije