Caritas Sisačke biskupije provodit će projekt “Zaželi” vrijedan 1,875 milijuna kuna

imp

Nakon uspješne provedbe projekta „Caritasovi paketi radosti“, vrijednosti gotovo pet milijuna kuna, Caritasu Sisačke biskupije odobren je i drugi projekt financiran europskim sredstvima.
Riječ o projektu „Zaželi – program zapošljavanja žena Caritasa Sisačke biskupije“ čija je ukupna vrijednost 1.875.319,59 kuna. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu, od čega su 85% sredstva EU, a 15% sredstva proračuna RH.
Uz Caritas partneri na projektu su i Centar za socijalnu skrb Sisak te Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Sisak.
Projekt je u prostorijama pučke kuhinja biskupijskog Caritasa predstavile voditeljica projekta Danijela Švrga, ravnateljica biskupijskog Caritasa Kristina Radić, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – područnog ureda Sisak Gordana Šegović i predstavnica Centra za socijalnu skrb u Sisku Mašenka Sekulić, a svoju podršku izrazio je i sisački biskup Vlado Košić.
Kako je istaknuto, cilj projekta je osnažiti radni potencijal 20 teško zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja u gradu Sisku te potaknuti njihovu socijalnu uključenost zapošljavanjem u lokalnoj zajednici uz povećanje razine kvalitete života 120 starijih osoba o kojima će skrbiti. Zaposlene žene, pružajući pomoć u kući nemoćnim i starijim osobama, radit će puno radno vrijeme 12 mjeseci, a tijekom projekta bit će i uključene u program osposobljavanja i obrazovanja koji će doprinijeti njihovim mogućnostima daljnjeg zapošljavanja nakon završetka ovog projekta.
Caritas se u ovoj godini prijavio na još nekoliko projekata koji su sada u procesu procjene kvalitete te se nadaju da će realizacijom istih dodatno poboljšati kvalitetu života svojim korisnicima.

zaželi caritas 4 zaželi caritas 3 zaželi caritas 1

Foto – Sisačka biskupija

najčitanije