Caritas Dubrovačke biskupije za Petrinju

imp

Završila je 16. humanitarna akcija Caritasa Dubrovačke biskupije „Podijelimo radost Božića“ koja je ove godine bila usmjerena prema stanovnicima kontejnerskog naselja u Petrinji.
Tijekom dva dana, 17. i 18. prosinca, djelatnici i volonteri biskupijskog Caritasa dočekivali su na Pilama u Dubrovniku sve one obitelji i pojedince koji su donosili pakete ili vrećice s nekvarljivom hranom i higijenskim potrepštinama za potrebite.

 

Ukupno je prikupljeno 340 paketa odnosno oko 5 tona hrane i higijenskih proizvoda, koje je darovalo više od 500 građana Dubrovnika. Uz to će kamionom biti upućene oko 3 tone voća i povrća. Kamion s prikupljenim namirnicama je danas ujutro krenuo prema Petrinji.

 

„Zahvalni smo Bogu i svim donatorima što smo završili još jednu humanitarnu akciju i to 16. po redu. Bogu smo zahvalni posebice na lijepom vremenu te što je i ove godine u srca Dubrovčana stavio poticaj da budu dio ove akcije kroz koju se prikupilo oko 350 paketa. To vrijeme omogućilo je radosne susrete na Pilama. I ovogodišnja pošiljka, pošiljka je ljubavi i podrške koju Dubrovnik svake godine uputi potrebitima izvan Dubrovačke biskupije“, poručili su organizatori.

 

 

Foto – Caritas Dubrovačke biskupije

Foto: Caritas Dubrovačke biskupije

najčitanije