Branko Šubić za branitelje hoda od Knina do Petrinje

mradenovic

261020211635231633.jpeg

Branko Šubić, 57-godišnji branitelj iz Petrinje kreće na ultramaraton povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Na put dug 260 kilometara Šubić kreće u srijedu 31.srpnja, a njegov dolazak u Petrinju planiran je u ponedjeljak, 5.kolovoza.
Nakon što je 2017.godine organizirao ultramaraton od Vukovara do Petrinje, ove godine od 31.srpnja do 5.kolovoza priprema etapni ultramaraton od Knina do Petrinje. Šubić ima petogodišnji plan da u razdoblju od 2017. do 2021. godine, svake neparne, organizira sličnu akciju, ove godine realizirat će je hodanjem, u 6 etapa, od Knina do Petrinje.
” Taj projekt je sastavni dio tri akcije. Jedna je odrađena gdje mislim da ste se svi već sada uvjerili da je to bilo ozbiljno, da to nije bila šala. Dolazi i ova druga koja je zahtjevnija zbog velikih brda, no nije to sve teško jer ja znam zašto tamo idem, zbog čega idem. Idem se pokloniti žrtvama Domovinskog rata, zahvaliti se braniteljima na ovome što sada imamo i ja mislim da ću ja izdržati ovu rutu“, rekao je Šubić te dodao da se osjeća spremnim.
Svaki je dio puta detaljno organiziran. Šubić se već duže vrijeme priprema za ovaj zahtjevan projekt, a planira izdavanje knjige koja će spojiti sva tri događaja.
Projekt sufinancira Sisačko-moslavačka županija, a župan Ivo Žinić poželio je sreću Branku Šubiću.

najčitanije