Branitelji s područja Sisačko-moslavačke županije posjetili Knin

imp

Smz Image 2024 06 29 13 47 55 594

Oko 300 hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji iz 25 braniteljskih udruga s područja Sisačko-moslavačke županije posjetili su Knin – grad hrvatske pobjede. Posjet gradu Kninu organizirala je i financirala Sisačko-moslavačka županija čime završavaju programske aktivnosti vezane uz obilježavanje Dana Sisačko-moslavačke županije.

 

Hrvatski branitelji s područja naše županije izrazili su želju posjetiti grad Knin kako bi se susreli s tamošnjim braniteljima i pozvali ih da posjete Sisačko-moslavačku županiju čiji su branitelji također dali nemjerljiv doprinos u oslobađanju i stvaranju naše domovine.

 

Hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji ispratio je zamjenik župana Mihael Jurić. Poželio je braniteljima sretan put i ugodno druženje u gradu simbolu hrvatske pobjede u Domovinskom ratu.

 

Šest autobusa je za Knin krenulo iz Siska, Kutine, Novske, Popovače i Topuskog. Tijekom posjete Kninu, hrvatski branitelji obišli su Kninsku tvrđavu i Kninski muzej, a počast svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima odana je kod spomenika hrvatske pobjede „Oluja 95“. Na povratku, posjetili su još i Crkvu hrvatskih mučenika u Udbini gdje su prisustvovali svetoj misi za sve one koji su dali svoje živote u obrani Hrvatske.

 

Sisačko-moslavačka županija prošle je godine za hrvatske branitelje prvi put organizirala posjet Vukovaru, a ove godine je u dogovoru s Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata, organiziran put u Knin.

Drago mi je što za naše hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji možemo organizirati ovakva druženja koja su za njih jako važna. Ova naša aktivnost i inicijativa prepoznata je i podržana od svih braniteljskih udruga što potvrđuje i broj sudionika koji su danas krenuli put Knina, grada koji je simbol hrvatske pobjede u Domovinskom ratu.“, rekao je župan Ivan Celjak.

 

Predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata SMŽ Nenad Bužanić zahvalio je Sisačko-moslavačkoj županiji i županu Ivanu Celjaku na inicijativi i financiranju ovakvih aktivnosti za hrvatske branitelje.

Ova aktivnost jako je važna za sve nas hrvatske branitelje, prije svega zbog druženja i zajedništva, ali i kako bi obišli sva značajna mjesta iz Domovinskog rata. U zajedništvu Sisačko-moslavačke županije i Koordinacije drugi put odlazimo na jedno ovakvo putovanje. Nedavno su treći put za redom održane i sportske igre hrvatskih branitelja u Topuskom što je također važna aktivnost za sve nas branitelje.“, rekao je Bužanić.

 

 

Foto – SMŽ

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije