Božinović: Kod svakog novog žarišta nužno je odmah reagirati i zaustaviti krakove širenja infekcije

imp

Kod svakog novog slučaja (covida-19) važno je odmah krenuti s mjerama i pohvatati kontakte, poručio je danas obilazeći sisačku bolnicu predsjednik Nacionalnog stožera civilne zaštite i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ističući da pandemija još nije prošla.
“Sada je najvažnije da se svako novo žarište odmah gasi. Dobro je trenutačno u Hrvatskoj nema nikoga na respiratoru, broj hospitaliziranih je manji od deset, pa je stanje dobro”,rekao je Božinović.

božinović 4 božinović 2 božinović 1
Božinović je dodao kako smo se usmjerili na revitalizaciju gospodarstva, turizma i društvenog života te da je optimističan. Poručio je kako je siguran da ćemo, racionalnim vođenjem krize, izbjeći strože restriktivne mjere, a o nekom totalnom zatvaranju, rekao je da ne bi uopće niti razmišljao.
„Sad kad se popušta, to ima svoje posljedice. No, ono što je najvažnije je da se svako to žarište odmah „gasi“. Tu nam je epidemiološka služba izuzetno bitna. Doduše, imamo žarišta poput onog u Zadru ili danas u Đakovu. Tu je vrlo važno krenuti odmah s mjerama, odmah “poloviti“ kontakte i sve potencijalno inficirane odmah staviti u izolaciju. To je taj „ples“, taj suživot s virusom“, istaknuo je ministar.
Osim sisačke bolnice ministar Božinović je u Sisku posjetio i Dom zdravlja i županijski Zavod za javno zdravstvo.

najčitanije