Božić u Domu za starije i nemoćne Sisak

st

Postoji istraživanje kojim je dokazano da paljenjem prvih lampica u prosincu raste hormon sreće. Te rezultate potvrđuju korisnici sisačkog Doma za starije i nemoćne, koji su u petak, 8. prosinca u blagdanskom okruženju doma sudjelovali u božićnoj izložbi vlastitih rukotvorina.
‘Ovo je tradicionalna božićna izložba rukotvorina koje naši korisnici Doma i Dnevnog boravka tijekom cijele godine izrađuju u sklopu radne terapije. Radi se o ukrasnim i upotrebnim predmetima’, rekla je ravnateljica Doma za starije i nemoćne Sisak, Ružica Čakširan.
Da se ne radi o želji za zaradom, već o druženju i uživanju u blagdanskoj atmosferi potvrdila nam je korisnica Dnevnog boravka, osamdesetogodišnja Milica Karlović koja je ponosno izložila svoje ukrase.
‘Ovo je sve dobra volja. Radi koloko tko može i svi se jako dobro razumiemo i zabavljamo.’
Dnevni boravak važan je segment unutar djelovanja Doma. Radi se o programu koji korisnicima nudi druženje, radnu terapiju i ostale aktivnosti. Od samog početka provođenja financira ga i Sisačko-moslavačka županija.
‘Pred svake blagdane vidimo rezultate druženja korisnika, što je dokaz da su ovakvi programi pun pogodak’, rekla je predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić, koja je obavila šoping na izložbenim štandovima, kao i gradski pročelnik Goran Grgurač.
‘Ovo je jedinstven program u cijeloj Hrvatskoj i mnogi bi ga rado preslikali u svojim sredinama. Imamo dobru organizaciju unutar Doma, program su prepoznali i Grad Sisak i Sisačko-moslavačka županija, a ova izložba je kruna rada cijele godine’, zaključio je Grgurač.

najčitanije