Bogatstvo okusa i mirisa na Street Food Festivalu u Kutini

imp

Img 0514

U sklopu Adventa u Kutini, u nedjelju, 3.prosinca, održao se Street Food Festival Sisačko-moslavačke županije na kojemu su posjetitelji mogli uživati u jedinstvenim gastronomskim okusima koje nudi naša županija.

 

Img 0435

 

Festival je obišao zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić.
Drago nam je da možemo uspješno proveden projekt poput Street Food Festivala koji se održao u Sisku, predstaviti i ovdje u Kutini u sklopu Adventa. Vrlo smo zadovoljni odazivom obrtnika koji su došli iz svih dijelova županije, a siguran sam da su zadovoljni i naši građani bogatom gastro ponudom prilagođenu ovim adventskim danima.”, izjavio je zamjenik Jurić.
Festival je organizirala Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom i partnerima iz Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije.

 

„STREET FOOD FESTIVAL“ Sisačko-moslavačke županije promovira i predstavlja Sisačko-moslavačku županiju, a naglasak stavlja na autohtona jela Moslavine, Banovine i Posavine s naglaskom na našu izvornu moslavačku sortu vina Škrlet.

 

Img 0509

 

Svi posjetitelji su mogli probati gulaš, knedle te mnoga druga autohtona jela i slastice koja su jednostavna za pripremu, a bogata okusom i mirisom. Uz bogatu gastro ponudu, obrtnici su imali izložene i svoje proizvode koje je bilo moguće kupiti.

 

Na području Sisačko-moslavačke županije danas posluje 2871 aktivan obrt, a kroz realizaciju sustava poticajnih mjera iz vlastitog proračuna, Županija nastoji doprinijeti što povoljnijem okruženja za razvoj poduzetništva i obrtništva. Najznačajniji oblik toga je mogućnost korištenja povoljnih kredita u poslovnoj suradnji s HBOR-om.

 

Ova manifestacija je pokazatelj kako su naši obrtnici nezaobilazni dio u turističkom i gospodarskom segmentu našeg društva.

 

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE

 

 

Foto – SMŽ

 

 

najčitanije