Bogat program za Dan grada Kutine

imp

261020211635286019.jpeg

Program obilježavanje 758.obljetnice od prvog pisanog spomena imena Kutine ove će godine trajati 16 dana, a na sam Dan Grada 10. studenog, na svečanoj sjednici kutinskog Gradskog vijeća gost će biti predsjednik RH Ivo Josipović.

Uz predsjednika, gradonačelnik Kutine Andrija Rudić najavio je i dolazak ministra branitelja Predraga Matića, te ministrice kulture Andree Zlatar Violić.

Gradske ustanove i udruge pripremile su bogat program koji je započeo u ponedjeljak 3. studenog u Domu kulture izložbom s radionica Ljetne razbibrige i tradicionalnom priredbom Društva naša djeca «Mladi svome gradu». Muzej Moslavine promovirao je Zbornik Moslavine.
Knjižnica i čitaonica ove godine obilježava 130 godina rada, tako da će osim predstavljanja radova s natječaja Moja priča što je tradicija uz Dan grada, svečano obilježiti i veliku obljetnicu promocijom monografije Jadranke Del Ponte «Knjižničarstvo u prvom licu jedinine».
Matica Hrvatska ove će godine u Šartovcu promovirati rad književnika Josipa Cvrtile, šartovačkog učitelja o kojem se do demokratskih promjena malo znalo, a njegovo se ime danas promiče u dječjoj književnosti. POU organizira koncert Gudačkog kvarteta Porin u Crkvi sv. Marije Snježne, 15. studenog je humanitarni koncert Klape Škrlet također u Crkvi, dok je 19. studenog otvorenje izložbe radova udruge umirovljenika Petrokemije čime će i starija populacija dati svoj obol proslavi Dana grada.

Detaljan program na

http://www.kutina.hr/Naslovnica/Slu%C5%BEbeneobavijesti/tabid/138/ArticleId/14311/oamid/516/Default.aspx

najčitanije