Bogat program za Bartolovo

mradenovic

U selu pokraj Kupe ovoga se vikenda priprema bogat dvodnevni program povodom blagdana sv.Bartola. Subotu će obilježiti ribolov. Posebno se ribičko natjecanje, bez moderne tehnologije priprema od jutra. Natjecatelji će pokušati drvenim, što grbavijim štapom, strunom i mamcem uloviti najveću ribu. Na pješčanoj obali Kupe pecat će se i šeširi.
Od 19 sati kreće Ribarska noć na obali ispod kapelice. Posjetiteljima će se nuditi riječni i morski specijaliteti, a za glazbeni dio zaduženi su bendovi, klape i tamburaši.

Za sve one kojima ribolov nije jača strana, već su skloniji umjetnosti, priprema se prvi fotografski maraton pod nazivom “Život teče Letovanićem”. Fotografirat će se motivi Letovanića od jutra do sumraka koji će kasnije biti izloženi. Najbolja tri fotouratka čekaju i nagrade.

Bartolovo-u-Letovanicu

Nedjeljno jutro u Letovaniću počinjesvetom misom i procesijom do Letovanskog Vrha i Kapelice sv.Bartola. Nakon mise slijedi nastavak programa; malonogometni turnir, bartolovska zabava i 9.utrka kupskih čamaca od Starog Broda do Letovanića.

najčitanije