Blagdan Sv. Marije Magdalene proslavljen u Selima

imp

261020211635289833.jpeg

Župa sv. Marije Magdalene u Selima svečano je jučer u utorak 22. srpnja proslavila blagdan svoje nebeske zaštitnice.
Središnje misno slavlje predvodio je petrinjski župnik župe sv. Lovre preč. Josip Samaržija u zajedništvu sa župnikom iz Budaševa vlč. Krešimirom Bulićem, župnikom iz Odre vlč. Mladenom Vukom, mladomisnikom i kapelanom u Ivanić-Gradu vlč. Ivicom Šimunovićem i domaćim župnikom preč. Matom Sukalićem.

U homiliji, govoreći o zaštitnici ove župe sv. Mariji Magdaleni, preč. Samaržija je istaknuo kako je ona bila ta koja je bila primljena među Isusove učenike i prva ga vidjela Uskrsloga, postala je blagovjesnicom njegova uskrsnuća i primjer je ustrajne i neopozive ljubavi prema Učitelju. „Budimo i mi poput Marije Magdalene svjedoci vjere u Isusa Krista. Nemojmo se sramiti onoga što nam je ostavio. Kada dođete danas s ove svete Mise svojim bližnjima, podijelite s njima radost Kristova mira i uskrsnuća, radost da je Krist prisutan i živ i da je uvijek među nama pod prilikama kruha i vina na svakoj misi.

Takvu vjeru ispovjedila je i Marija Magdalena i takvu vjeru moramo ispovijedati i mi svakoga dana svoga života“, rekao je propovjednik.

najčitanije