Bike'n'run Petrinja 2019. - 3 dana & 3 sporta

imp

261020211635230300.jpeg

Triatlon klub Petrinja i Biciklistički klub Bikearound uz generalno pokroviteljstvo Grada Petrinje organiziraju drugo izdanje događaja BIKE’N’RUN. Riječ je o sportsko-kulturnoj manifestaciji koja kroz tri dana obuhvaća tri sportske utrke, kulturno-zabavni program i gastronomski sajam. Ovaj festival sporta održat će se od 27. do 29. rujna, a potiče i razvija svijest o zdravom životu, posebice u djece i mladih, suradnju između malih proizvođača tradicijske i ekološke hrane te lokalne zajednice i promovira očuvanje zdravih navika putem sportskih radionica.
Centralno zbivanje će biti u središnjem gradskom parku, gdje će, osim starta i cilja utrka, biti i Expo, mini sajam sa štandovima, na kojem će sponzori i partneri predstaviti svoje proizvode i zanimljivosti. Cijeli događaj će biti zaokružen glazbenom te raznovrsnom ugostiteljskom ponudom, a što garantira odličnu zabavu za sve prisutne.
Natjecatelji mogu po vlastitom izboru sudjelovati na jednoj, dvije ili tri utrke. Osim pojedinačnih startnina, organizatori nude i zbirnu startninu za sve tri utrke uz prigodan popust.
Prva utrka naziva BATMAN 10K ROAD RACE održat će se u petak, 27. rujna, s početkom u 19 sati. Start će biti na trgu Stjepana Radića, dužina utrke je 10 kilometara kružno po cestovnoj površini.
Druga po redu, u subotu 28. rujna, je XC CLIMBER MTB RACE. Radi se o rekreativnoj brdsko-biciklističkoj utrci dužine 63 kilometra s cca. 1100 metara ukupnog uspona. Staza se sastoji od ceste, makadama te šumskih puteva, a planiran je i zajednički startni box – prolog s kontroliranim tijekom vožnje predviđen je u prva 2 kilometra utrke. Start je u 11 sati u gradskom parku.
U nedjelju, 29. rujna, na rasporedu je TRAIL PETRINJA OPEN, a start je predviđen u 11 sati u gradskom parku. Dužina utrke je 19 kilometara, a staza se proteže petrinjskim nasipom i Hrastovačkom gorom. Staza je cijelim dijelom šumska i makadamska te svega 500 metara asfaltirana, a prolazi pokraj mnogih petrinjskih znamenitosti poput crkve Sv. Lovre, kapele Sv. Roka, vrha Hrastovačke gore, piramide te crkve sv. Duha.
Organizator je pripremio novčane nagrade za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji za sve tri utrke pa tako nagrada za treće mjesto iznosi 300 kuna, za drugo 200 kuna te za treće 100 kuna.
Osim pojedinačnih nagrada za prva tri mjesta na svakoj utrci, postoje i glavne nagrade (1000 kuna, 500 kuna, 300 kuna) za ukupne pobjednike u muškoj i ženskoj kategoriji, a koji su sudjelovali na sve tri utrke (zbrajaju se vremena iz svih utrka).
Detalje o startninama i prijavama možete pronaći na Facebook stranici događaja Bike’n’Run Petrinja.

najčitanije