Biciklističke staze i u Kutini

ibb

261020211635268529.jpeg

Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić potpisao je danas s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske Sporazum o sufinanciranju radova na sanaciji opasnih mjesta odnosno izgradnje pješačko-biciklističke staze u Zagrebačkoj ulici u Kutini temeljem rezultata natječaja iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za 2016. godinu.
MUP će financirati radove do iznosa od 1.960.000,00 kn a Grad Kutina financirat će preostali iznos do ukupno ugovorene vrijednosti radova. Natječaj za izvođenje radova objavljen je nedugo nakon odobrenja od strane Ministarstva.
Radovi bi trebali započeti u srpnju i potrajati oko 90 dana, a njima će se napraviti nova odvodnja, bit će zatrpani kanali uz ŽC3124 te će se u izgraditi biciklističko-pješačka staza u duljini 1,3 kilometra, do ulaza u Repušnicu. Druga faza biciklističko-pješačke staze kroz Repušnicu je u pripremi, rješavaju se imovinsko-pravni odnosi i očekuje se da će najkasnije u proljeće 2017. i ta dionica dobiti građevinsku dozvolu. Nakon toga će biti potrebno osigurati i financiranje toga objekta važnog za sigurnost pješaka i biciklista, posebno djece, ali i za ciklo-turistički razvoj našega kraja jer će to biti biciklistička poveznica s nedavno izgrađenim i otvorenim Prijamnim centrom na ulazu u Lonjsko polje u Repušnici.

najčitanije