Bespovratna europska sredstva za dvije kutinske osnovne škole

ibb

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević potpisao je sedam ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu osnovnih škola na području Hrvatske. Među njima su i ugovori o izradi projektne dokumentacije za energetsku obnovu Osnovne škole Mato Lovrak i OŠ Stjepana Kefelje iz Kutine.

Temeljem ovih ugovora bit će dodijeljena bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u ukupnom iznosu od gotovo 3 milijuna kuna. Ugovori su potpisani temeljem Pilot projekta Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, za čije je provođenje iz ovih fondova osigurano 60 milijuna kuna.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja u veljači ove godine započelo je izradu Programa energetske obnove zgrada javnog sektora od 2016. do 2020. koji je upravo završen i bit će upućen u Vladinu proceduru a temeljem kojega će za obnovu zgrada javnog sektora, u koje su uključene i zgrade odgojno obrazovnih javnih ustanova, na raspolaganju biti 211 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

najčitanije