Besplatne online aktivnosti za umirovljenike

imp

kampanja-samoca-boli-centar-za-edukaciju-i-savjetovanje-sunce-2021

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce pokrenuo je kampanju „Samoća boli” za uključivanje osoba starije životne dobi u besplatne Online aktivnosti, radionice i edukacije, kako bi se u ovom izazovnom razdoblju čim više uključili u lokalnu zajednicu.

Kampanja je nastala u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge” s ciljem razvoja i širenje mreže besplatnih socijalnih usluga koje pružaju udruge za osobe starije životne dobi koje su najrizičnija skupina, posebice u ovo vrijeme pandemije korona virusa.

Osim fizičkog zdravlja ne treba zanemariti ni psiho-socijalno zdravlje koje je izuzetno narušeno posebice kod osoba koje žive same ili su u domovima za starije osobe jer psihička bol, jednako boli kao i fizička bol, ako ne i više.

Cilj kampanja je potaknuti mlade osobe da uključe svoje bake, djedove, mame, tate, susjede u besplatne online aktivnosti i na taj način umanje njihovu samoću i izoliranost.
U ponudi su razne aktivnosti i radionice, poput učenja engleskog jezika, kreativna radionica, tečaja korištenja računala i pametnih telefona, Mala škola zdravlja – tjelovježba, predavanja na temu Agronomija, Vrtlarenje, Fotografija te Pravni savjeti.

Tu su i aktivnosti putem telefona i mobilnih aplikaciju ( Viber, Whatsapp, Skype, ali i putem pošte) poput „Pismo putuje” s kojom se povezuju korisnici s mlađim osobama diljem Hrvatske putem međusobnog slanja pisma s ciljem smanjenja usamljenosti u ovom razdoblju izolacije, a u ponudi je i individualno psiho-socijalno savjetovanje naših psihoterapeuta.

Za sve aktivnosti je potrebno bazično znanje na mobitelu ili kompjuteru, otvoriti svoj e-mail i pristupiti preko linka na aktivnost/edukaciju.
Nakon što osoba izabere aktivnost u koju se želi uključiti, treba im pomoći otvoriti e-mail adresu i strpljivo pokazati na koji način se putem poslanog linka mogu uključiti u aktivnosti/radionice putem platforme Microsoft Teams-a u dogovoreno vrijeme.

„Potičemo sve mlade da se priključe kampanji. Potrebna je dobra volja i 15-tak minuta vremena dnevno kako biste barem jednoj osobi starije životne dobi olakšali ove teške životne trenutke. Aktivirajte se i budite podrška barem jednoj starijoj osobi iz vaše sredine u ovo izazovno vrijeme, vrijeme kada su mnoge osobe same i izolirane od svojih najmilijih i zajednice u kojoj žive. Brinite o njihovom fizičkom i psihičkom zdravlju i potaknite ih na nove stvari.“, poručuju iz Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce.

Za prijave i sve informacije možete kontaktirati info@ti-si-sunce.hr ili broj telefona 092/1710-140

najčitanije