BBB Sisak organizira obilježavanje Oluje u Petrinji

imp

Klub navijača Dinama BBB Sisak organiziraju obilježavanje 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja 4. i 6. kolovoza u Petrinji, objavili su na svojoj Facebook stranici.

 

Program počinje sutra, u četvrtak, 4. kolovoza, u 18 sati polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na spomeniku poginulim braniteljima u Sisku (Park dr. Franje Tuđmana), nakon čega slijedi odlazak u vojarnu “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji, gdje će se u suradnji sa Udrugom ratnih veterana 2. gardijske brigade “Gromovi”, i Tomislavom Šuljem iz Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, s početkom u 20 sati održati predavanje s temom ratnih zbivanja na području Banovine 1991. i 1995. godine, sa naglaskom na Operaciju Oluja.
Cilj predavanja je ponajviše mladima približiti i objasniti događaje iz najslavnijih dana suvremene hrvatske povijesti, na način da će iz prve ruke moći čuti iskustva i priče branitelja tijekom razdoblja borbe za hrvatsku samostalnost na ovom teškom terenu.

 

U subotu 6.8  pozivamo sve Bad Blue Boyse, navijače Dinama, branitelje i domoljube da nam se pridruže u koloni sjećanja za sve poginule hrvatske branitelje. Polazak je predviđen u 10 sati ispred crkve sv. Lovre u centru Petrinje, odakle se kreće prema spomeniku Predragu Matanoviću i suborcima. Nakon odavanja počasti polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na spomeniku, organizirali smo druženje na kupalištu Mošćenica (između Petrinje I Siska) uz nogometni turnir i koncert rock benda Krater!

 

Turnir je revijalnog (3 na 3) i humanitarnog karaktera budući da sav prihod od kotizacija (150 kn po ekipi) ide za pomoć ukrajinskom narodu! Za sve sudionike osigurano jelo i piće, kao i nagrade za najbolje natjecatelje.

Prijave za turnir primaju se na broj 099 215 5395.

 

 

Foto – Facebook  Bad Blue Boys Sisak

najčitanije