BBB Sisak organizira obilježavanje Oluje u Petrinji

imp

Bad Bles Boys Sisak Dan Pobjede Petrinja

Klub navijača Dinama BBB Sisak organiziraju obilježavanje 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja 4. i 5. kolovoza u Petrinji, objavili su na svojoj Facebook stranici.

 

Program počinje, u petak, 4. kolovoza, u 20 sati javnim predavanjem u petrinjskom Veteranskom centru.
Kroz osobna svjedočanstva i iskustva veterana 2. gardijske brigade, glasovitih „Gromova“ te gostovanje povjesničara žele skrenuti pozornost na, kako kažu, nažalost do sada u velikoj mjeri neopravdano zanemareno banovinsko ratište. Strahoviti razmjeri tragičnih ratnih razaranja, ljudskih i materijalnih, koja su poharala kraj između Kupe, Une i Save nijemo ukazuju na žestinu s kojom se velikosrpski napadač okomio na Banovinu, ali još više na prkos, odvažnost i junaštvo onih koji su ju branili i oslobodili.

Cilj predavanja je ponajviše mladima približiti i objasniti događaje iz najslavnijih dana suvremene hrvatske povijesti, na način da će iz prve ruke moći čuti iskustva i priče branitelja tijekom razdoblja borbe za hrvatsku samostalnost na ovom teškom terenu.

 

 

U subotu 5.8 pozivaju sve da im se pridruže u koloni sjećanja za sve poginule hrvatske branitelje. Polazak je predviđen u 13 sati ispred crkve sv. Lovre u centru Petrinje, odakle se kreće prema Spomeniku Predragu Matanoviću i suborcima. Nakon odavanja počasti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, povorka će se uputiti prema gradskom rukometnom igralištu „Slavija“ gdje će se održati malonogometni turnir (3×3) i cjelodnevno druženje.

 

 

Prijave za malonogometni turnir u sklopu proslave “Oluje” otvorene su do 3.8.2023., kotizacija po ekipi iznosi 20 €.

 

Nagrade:
1. Mjesto: 3 dresa, 200€ bon u BBB fan shopu + 3 runde na šanku,
2. Mjesto: 200€ bon u BBB fan shopu + 2 runde na šanku
3. Mjesto: 3 majice “Oluja”, 75€ bon u BBB fan shopu + runda na šanku.

Najbolji strijelac turnira dobiva potpisani dres Brune Petkovića!

Prijave za turnir na broj: 099 215 5395

 

„Sa željom da na što svečaniji i dostojanstveniji način odamo počast poginulima za hrvatsku slobodu pozivamo sve prijatelje s tribine, rodoljubive sugrađane i namjernike iz cijele Hrvatske u Petrinju. Obilježimo i proslavimo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja upravo ovdje, na hrvatskoj Banovini!“, poručuju iz BBB Sisak.

 

 

Foto – Facebook Bad Blue Boys Sisak

najčitanije