Asfaltiranje na Sajmištu

mradenovic

U petrinjskom naselju Sajmište u tijeku su radovi na obnovi komunalne infrastrukture. Radove je sa svojim najbližim suradnicama obišao i gradonačelnik Darinko Dumbović koji je izrazio je zadovoljstvo napretkom radova te rekao:„Došao sam obići jedno veliko gradilište, naše Sajmište koje je uvijek bilo na rubu komunalnih i infrastrukturnih incidenata. Uspjeli smo kroz prostorno planiranje staviti u prioritet kroz pilot projekt pet gradova i tu našu komunalnu infrastrukturu radi boljeg standarda života. Po ovome što danas vidim, radovi idu po planu.“ Gradonačelnik je zahvalio stanovnicima Sajmišta na strpljivosti i razumijevanju ističući da se ovakvi radovi ne mogu napraviti preko noći te naglasio kako nema većeg gradilišta od Petrinje u ovom dijelu Hrvatske.

Gradonačelnik je ovom prilikom dao i najavu gradnje bazena koja je planira u ovom dijelu grada. „Nastojat ćemo i dalje raditi na nadgradnji života Grada Petrinje upravo u ovom prostoru. Najavljujem da nam je plan preko puta ovih zgrada napraviti bazen i jedva čekam da dobijemo idejno rješenje i glavni projekt, da bude spreman za sve ono što ćemo ispregovarati u financijskoj projekciji 2020.-2027. kroz europske fondove. Ako budemo imali građevinsku dozvolu siguran sam da će sam bazen biti prihvatljiv trošak za Europu. Petrinja će u ovom dijelu izgledati jako lijepo i mislim da će to biti na korist svakog od nas.

Vera Kaurin, pročelnica UO za komunalne djelatnosti,dala je više informacija o samom projektu. „Obnavljaju se sve ceste koje su u nadležnosti grada Petrinje, pješačko-biciklističke staze i parkirališta. Doći će do povećanja broja parkirališnih mjesta na otprilike 320. Vrijednost ovog projekta je 17,5 mil kuna, a sastavni je dio projekta Mala komunalna i prometna infrastruktura koji do kraja godine mora biti završen. Eventualno zbog zaustavljanja gradnje zbog korone može se produžiti za koji mjesec.“- rekla je pročelnica Kaurin te istaknula kako će sa završetkom ovih radova Sajmište imati u potpunosti obnovljenu komunalnu infrastrukturu, budući da je prije par godina postavljena nova javna rasvjeta, a kroz projekt Aglomeracije napravljena je i kanalizacija i vodovod.

izvor: Rad za naš grad

najčitanije