Američka sveučilišta nude sportske stipendije

imp

261020211635285361.jpeg

Sports Scolarship USA (SSUSA)  je agencija za stipendiranje osnovana u Švicarskoj. Preko svog predstavništva u Hrvatskoj u potrazi je za zainteresiranim studentima sportašima s ovih prostora koji bi htjeli studirali na najprestižnijim američkim sveučilištima.

Rokovi za prijave otvoreni su u studenom i traju do ožujka sljedeće godine, a SSUSA studentima sportašima za iduću akademsku godinu pronašao je već šest sportskih stipendija, a do zatvaranja prijava na studiranje u SAD-u planiraju poslati oko 30-ak stipendista iz Hrvatske i regije.

Prijave su u tijeku, a svi srednjoškolci, maturanti i studenti iz Hrvatske, koji se bave nekim sportom, a željeli bi studirati u SAD-u mogu se prijaviti na info@ssusa.eu Za više informacija tu je i stranica www.ssusa.eu

Dodajmo kako se u sustavu visokog obrazovanja u Sjedinjenim Američkim Državama nalazi više od 4600 visokih učilišta. Njih preko 50 nalazi se u TOP 100 najboljih svjetskih sveučilišta prema rang listi Academic Ranking of World Universities. Na američkim fakultetima studira više od 800 000 međunarodnih studenata, a u protekloj akademskoj godini na njihovim sveučilištima studiralo je i oko 600-tinjak hrvatskih državljana.

najčitanije