Alkoholiziranim vozačima izrečene novčane i kazne zatvora

imp

Policija Rotirka

Tijekom vikenda policija je imala pune ruke posla s alkoholiziranim vozačima. Onima s najviše promila izrečene su novčane ali i zatvorske kazne.

 

Jedan od njih je i 38-godišnji državljanin Srbije koji je u subotu oko ponoći na području Dvora upravljao automobilom slovenskih nacionalnih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,23 promila. Uz optužni prijedlog je doveden nadležnom Općinskom sudu koji ga je proglasio krivim i izrekao mu novčanu kaznu u iznosu od 1240 eura.

 

Istoga dana oko ponoći u ulici Mile vod u Petrinji, u kontroli prometa zaustavljen je 38-godišnjak koji je upravljao automobilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 2,1 promil i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Uhićen je i doveden nadležnom Općinskom sudu gdje mu je nakon održanog žurnog postupka presudom određena kazna zatvora u trajanju od osam dana.

 

Kaznu zatvora u trajanju od 29 dana, novčanu kaznu od 390 eura i zabranu upravljanja motornim vozilima u trajanju od 3 mjeseca dobio je 25-godišnjak kojeg je policija zaustavila u petak oko 23.40 u Strušcu kako upravlja automobilom za vrijeme dok je imao izrečenu mjeru zabrane upravljanja vozilima i još pod utjecajem alkohola od 0.87 promila.

 

U nedjelju, 17. ožujka, oko 1 sat, u ulici Slavka Kolara u Petrinji, zaustavljen je i 27-godišnjak koji je upravljao automobilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,36 promila. Prilikom postupanja vrijeđao je policijske službenike. Uhićen je te je zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu koji ga je proglasio krivim i kaznio kaznom zatvora u trajanju od 30 dana uvjetno na godinu dana i novčanom kaznom u iznosu od 1990 eura.

najčitanije