Alkoholizirani vozači izazvali prometne nesreće u Prelošćici i Krivaju

Policija je priopćila kako se u subotu, 23. travnja, oko 2.45 sati, na sisačkom području u mjestu Prelošćica dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom.

Do nesreće je došlo kada je 25–godišnjak sa sisačkog područja upravljajući osobnim vozilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,26 promila, uslijed ne kretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom sišao s kolnika i udario u dvije metalne dvorišne ograde i prometni znak.

Zbog počinjenih prekršaja protiv vozača slijedi obavezni prekršajni nalog.

 

 

 

Dan kasnije, u nedjelju, 24. travnja oko 15.45 sati u mjestu Krivaj na području općine Lipovljani, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Do nesreće je došlo kada je 29-godišnjak s područja Lipovljana, upravljajući osobnim vozilom kutinskih registracija pod utjecajem alkohola od 2,29 promila, uslijed neprilagođene brzine, izlaskom iz zavoja, prešao u suprotnu prometnu traku te sletio van kolnika i udario u betonski most.

Zbog zadobivenih ozljeda liječnička pomoć mu je pružena u sisačkoj Općoj bolnici te je potom prevezen na daljnje liječenje u KBC Zagreb. Protiv vozača zbog počinjenih prekršaja slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

najčitanije