Alkoholizirani vozači izazvali prometne nesreće

imp

Policija je priopćila kako se u petak, 15. srpnja, oko 21 sat, u ulici Hrvatskih branitelja u Kutini, dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom.
Do nesreće je došlo kada je 24-godišnjak s kutinskog područja, upravljajući pod utjecajem alkohola od 2,16 promila, uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake, sišao s kolnika na zelenu površinu i udario drvenu konstrukciju koja služi za postavljanje odvodnih kanalizacijskih cijevi.
Do otriježnjenja je smješten u prostorije nadležne policijske postaje, a zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

 

Dan kasnije, u subotu, 16. srpnja, oko 12 sati, na kutinskom području u mjestu Repušnica dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.
Do nesreće je došlo kada je kombi vozilom kutinskih registracija 50-godišnjak izlazeći iz dvorišta, udario u motocikl kutinskih registracija kojim je upravljao 35-godišnjak. Vozač motocikla je od siline udarca pao na kolnik te mu je liječnička pomoć pružena u sisačkoj Općoj bolnici, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede. Protiv 50-godišnjeg vozača nadležnom državnom odvjetništvu bit će podnijeta kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

 

Prometnu nesreću s materijalnom štetom, u subotu, 16. srpnja, oko 16 sati, u ulici Tina Ujevića u Sisku, izazvao je 28-godišnjak iz Siska. On je upravljajući automobilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 0,84 promila vozeći unatrag udario u parkirani automobil, nakon čega je napustio mjesto događaja. Naknadno je pronađen te protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja.

 

U nedjelju, 17. svibnja, oko 4.30 sati, u Sisačkoj ulici u Petrinji, prometnu nesreću s materijalnom štetom izazvao je 30-godišnjak iz Petrinje. On je usred nekretanja sredinom obilježene prometne trake, sletio u odvodni kanal po kojem se nastavio voziti te potom udario u betonski kolni ulaz. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1,72 promila, a protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

 

Istoga dana oko 19.30 sati, na raskrižju Lonjske ulice i ulice Ivana Bakrana u Sisku, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.
Nesreću je izazvao 62-godišnjak iz Siska koji se biciklom uključivao na kolnik, a da se pritom nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tom prilikom je u stražnji dio bicikla udario 51-godišnjak koji je upravljao motociklom sisačkih registracija. Vozaču bicikla je izmjerena koncentracija alkohola od 0,89 promila, a vozaču motocikla koncentracija od 1 promila. U ovoj prometnoj nesreći vozač motocikla je lakše, dok je vozač bicikla teže ozlijeđen. Protiv vozača će biti podnijeti obavezni prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja.

 

 

Foto – PU sisačko – moslavačka

najčitanije