Advent u Novskoj

imp

Brojni zabavni i kulturni sadržaji, koncerti, predstave, klizanje i gastronomska ponuda, u programu su ovogodišnjeg „Adventa u Novskoj“.
Sadržaji započinju u petak, 15. prosinca, paljenjem lampica na velikoj božićnoj jelci na središnjem gradskom trgu uz prigodni nastup učenika Glazbene škole u Novskoj. Zatim slijedi ledena bajka na natkrivenom Gradskom klizalištu i nastup klizača Klizačkog kluba „Medveščak“, čime se otvara ovogodišnja klizačka sezona koja će trajati do 14. siječnja 2018. godine.
Većina događanja smještena je na prostoru iza Gradske knjižnice i čitaonice „Ante Jagar“ i Pučkog otvorenog učilišta Novska, a kuća Djeda Božičnjaka za djecu biti će u prostoru knjižnice.
Kreativne radionice, puno sadržaja za najmlađe, koncerti različitog glazbenog izričaja, obogaćena ugostiteljska ponuda i Klizalište koje će raditi svaki dan od 12 do 21 sat, preko vikenda, petkom i subotom do 22 sat.
Adventske dane obilježiti će i dvodnevni Obrtnički sajam s pedesetak izlagača, otvorenje je 15. prosinca u Pivnici, u programu je i Zimski malonogometni turnir, a svečani doček Nove 2018. godine, za djecu je u Galeriji POU Novska, dok je za odrasle doček organiziran na središnjem gradskom trgu kod fontane „Ogrc“.

foto – novska.hr

najčitanije