Advent u Kutini donosi bogat program kako za najmlađe tako i za odrasle

imp

Adventski Vijenac U Kutini

Obilježavanje adventskog ozračja i blagdanskog duha u Kutini ove godine počinje 3. prosinca i trajat će sve do 7. siječnja sljedeće godine.
Program Adventa u Kutini održavat će se na glavnom gradskom trgu na kojem će se posjetitelji moći okušati u klizanju na otvorenom uz bogate okuse raznih gastronomskih delicija poput snježnih fritula, cimet rolica i kuhanog moslavačkog vina.

 

Zabavnog sadržaja bit će u izobilju, za sve uzraste. Najmlađim posjetiteljima ovogodišnji će Advent zasigurno ostati u lijepoj uspomeni jer će uz kreativne radionice, poučne blagdanske predstave i novogodišnji sinkronizirani ples moći zabilježiti najljepšu adventsku fotografiju koju će upotpuniti šareni blagdanski ukrasi i dekoracije

 

Program kutinskog adventa po prvi put uveličat će Street food festival Sisačko-moslavačke županije. Uz službeno otvorenje manifestacije i klizališta, 3. prosinca, posjetiteljima će u ponudi biti tradicijski obroci ovog područja pripremljeni od ugostitelja s područja Sisačko-moslavačke županije, revija sinkroniziranog klizanja, vatreni show, dječji plesni nastupi, glazbeni program SuperCover benda te paljenje prve adventske svijeće uz pjesmu crkvenog zbora.

 

Vrijeme došašća za sebe uvijek veže pomisao i zahvalnost za naše bližnje, kao i za one potrebite. Samom pomisli na Božić, prisjetimo se dobrote i radosti darivanja, stoga će ove godine kutinski Božićni sajam, od 22. – 23. prosinca, tradicionalno okupiti obrtnike, udruge i umjetnike s raznolikom ponudom rukotvorina, božićnih unikatnih ukrasa, vinare te proizvođače domaćih i lokalnih gastronomskih proizvoda dok će Društvo Naša djeca Kutina uprizoriti žive jaslice sa Svetom Obitelji i sveta tri kralja čime će nas približiti radosnom iščekivanju Božića.
Sadržaj programa manifestacije Advent u Kutini pomno je pripremljen, bogat i raznolik, o čemu svjedoče brojne aktivnosti za najmlađe posjetitelje: od dječje animacije, kreativnih radionica i predstava, dolaska svetog Nikole i darivanja djece slatkim paketima, do božićnog vlakića i tople kućice Djeda Mraza, dok će se 31. prosinca u podne, održati Dječji doček Nove 2024. godine, uz zagarantiranu zabavu. Osim obaveznog dječjeg pjenušca u podne, mališane očekuje mađioničarski nastup uz modeliranje raznih figurica od balona, kostimirani likovi kao što su Lego Kai, Olaf i Zimska kraljica te zabavan zajednički ples. Za odrasle se u večernjim satima priprema gradski doček Nove godine uz raskošan vatromet, neizostavnu ugostiteljsku ponudu i proslavu do jutarnjih sati.
Dovoljno je jednostavno prepustiti se uživanju uz radostan zvuk božićnih pjesama i dječjeg veselja, s kuhanim vinom i fritulama u rukama. Upijte blagdanski ugođaj Adventa u Kutini – gradu u zagrljaju Lonjskog polja i trsnog gorja!“, poručuju iz kutinske Turističke zajednice pozivajući sve na Advent u Kutinu.

 

Ponuda posebnih programa u Kutini:

  • 3.12.2023.: službeno otvorenje Adventa u Kutini i Street food festivala Sisačko-moslavačke županije
  • 22. – 23.12.2023.: Božićni sajam
  • 31.12.2023.: Dječji i gradski doček Nove 2024. godine i uklizavanje u Novu godinu

 

 

 

 

 

Letak Unutarnja Strana Letak Vanjska Strana Plakat Cijeli Advent

 

 

 

Foto – TZ GRAD  KUTINA

 

najčitanije