91-godišnja Vera Sabljak prva osoba u županiji cijepljena protiv COVID-a 19

imp

Vera Sabljak, 91-godišnja korisnica sisačkog Doma za starije i nemoćne osobe, prva je osoba u Sisačko-moslavačkoj županiji koja je danas primila cjepivo protiv bolesti COVID-19.

Image00009 Image00011

U prvoj pošiljci je na područje županije stiglo 390 doza cjepiva. Djelatnici županijskog Zavoda za javno zdravstvo su prema prihvaćenom planu cijepljenja najprije cijepili korisnike i djelatnike Doma za starije i nemoćne osobe Sisak i medicinsko osoblje Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak.

Image00015 Image00016 Image00017 Image00018

Cijepljenje će se obaviti još i u Zavodu za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, Dmu za starije osobe u Glini, Domu za stare i nemoćne „Vila Enna“ u Petrinji i „Rebić dom“ Petrinja i Sisak.
Prema Vladinu “Planu uvođenja, provođenja i praćenja cijepljenja protiv bolesti COVID-19 u Hrvatskoj” u Sisačko-moslavačku županiju ukupno treba stići 211.943 doze cjepiva. Većina cjepiva, osim jednog proizvođača (Johnson & Johnson) predviđa dvije potrebne doze po osobi te bi ta brojka trebala biti dovoljna za svu odraslu populaciju županije. Dakako, ukoliko se svi odluče cijepiti jer je cijepljenje na dobrovoljnoj bazi.

Foto – SMŽ

najčitanije