900 milijuna kuna za projekte

imp

Povlačenje sredstava iz brojnih EU fondova bila je tema radnog sastanka ministra regionalnog razvoja i fondova EU Tomislava Tolušića s gradonačelnicima i načelnicima naše županije prilikom njegovg jučerašnjeg boravka u Sisku.
Ministar Tolušić je istaknuo kako će gradovi, općine i sama Sisačko-moslavačka županija do kraja godine povući iz EU fondova oko 900 milijuna kuna. „Prvi ugovor koji će se potpisati je obnova Holandske kuće u Sisku, projekt viši od 20 milijuna kuna. Tu su još i projekti u zdravstvu,70 milijuna kuna za Bolnicu ovdje u Sisku, 12,5 milijuna kuna za obnovu domova zdravlja na području Sisačko-moslavačke županije, više od 8 milijuna kuna za Park prirode Lonjsko polje i jako veliki iznos ide za Petrinju, oko 400 milijuna kuna za vodoopskrbu i odvodnju i više od 190 milijuna kuna kroz projekt obnove osiromašenih područja” – istaknuo je Tolušić.
Na sastanku su također istaknuti problemi demografske slike naše županije, upozoreno je na ravnomjernu raspodjelu proračunskih sredstava u cijeloj zemlji, a dotaknuli su se i teme poplava i preraspodjele drvne mase.

najčitanije