833 učenika četvrtih razreda besplatno će ljetovati u Splitu

imp

Split 1

Sisačko – moslavačka županija i ove je godine osigurala besplatno ljetovanje za sve učenike četvrtih razreda osnovnih škola s područja županije.

 

Besplatno ljetovanje u Splitu za sve učenike četvrtih razreda, bez obzira na osnivača škole, rezultat je dobre suradnje Sisačko-moslavačke županije i prijateljske Splitsko-dalmatinske županije.
Intenzivna suradnja ove dvije županije počela je od trenutka kad je Sisačko-moslavačku županiju zadesio potres i kad su već nakon nekoliko sati hitne službe Splitsko-dalmatinske županije stigle na naše područje. Ljetovanje je prvi puta na inicijativu župana Ivana Celjaka omogućeno prošle godine, a temeljem Sporazuma o organizaciji ljetovanja za učenike Sisačko-moslavačke županije kojeg su u Sisku u siječnju 2023. godine potpisali sisačko-moslavački župan Ivan Celjak i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban ljetovanje je osigurano i ove godine i to u dva termina.
Od 27. lipnja do 1. srpnja u Split će se zaputiti 452 učenika i 42 pratitelja iz 16 osnovnih škola s područja SMŽ te u terminu od 11. srpnja do 15. srpnja u Split polazi skupina od 381 učenika i 43 pratitelja iz 18 osnovnih škola.

 

split 5

Ove godine čak 169 učenika više na ljetovanju u Splitu

 

Splitsko-dalmatinska županija osigurava smještaj i puni pansion, a Sisačko-moslavačka županija pokriva troškove prijevoza, trošak dnevnica pratiteljima i osiguranje neosiguranih učenika.
Da je riječ o odličnoj organizaciji, mnoštvu edukativnih i zabavnih aktivnosti za naše učenike govori u prilog činjenica da je ove godine čak 169 učenika više prijavljeno za ljetovanje, odnosno 6 osnovnih škola više nego prošle godine iskazalo je interes uključiti se u ovaj projekt. Naši učenici imati će priliku i ove godine posjetiti stadion Poljud, staru jezgru grada Splita, Klis, Turističkim vlakićem razgledavati Marjan, a naravno neće nedostajati vremena i za kupanje na popularnim splitskim plažama.

 

PISMO_gaming 4

Sisačko-moslavačka županija ugostiti će djecu iz Splitsko-dalmatinske županije

 

Sisačko-moslavačka županija misli i na djecu iz Dalmacije. Ove godine ugostit će učenike iz Splitsko -dalmatinske županije u srpnju, na ljetnom gaming kampu za djecu.
Učenici će kroz sedam dana napraviti vlastitu videoigru, steći nove prijatelje, ali i odlično se zabaviti u Novskoj, najavio je župan Ivan Celjak.
Sisačko-moslavačka županija ove godine organizira također jedan događaj na kojem će sudjelovati učenici s područja Splitsko-dalmatinske županije u Novskoj. Dvadeset učenika s područja Splitsko-dalmatinske županije dolazi nam u Novsku na ljetni gaming kamp na kojem ih također očekuje bogat sadržaj; od jutarnje tjelovježbe, do kreiranja igrica, do rada na najmodernijim tehnologijama koje postoje u svijetu gaminga do razgledavanja naših znamenitosti, naših prirodnih bogatstava. Organizirat ćemo izlet u Lonjsko polje, promatranje zvijezda, brojne sadržaje i na ovaj način želimo zahvaliti i županu Bobanu i njegovim suradnicima na organizaciji ljetovanja za našu djecu. Prošle godine smo razgovarali o tome da nam djeca s područja Splitsko-dalmatinske županije dođu na područje naše županije, ove godine smo i to organizirali. Zaista imamo izvrsnu suradnju sa Splitsko-dalmatinskom županijom u nekoliko područja. Splitsko-dalmatinska županija donirala je sredstva za izgradnju naše osnovne škole u Gori, tako da definitivno želimo nastaviti suradnju, želimo i mi dovoditi djecu s područja Splitsko-dalmatinske županije na područje Sisačko-moslavačke županije. Zaista imamo puno toga ponuditi u svim područjima i vjerujem i dalje u dobru suradnju sa Splitsko-dalmatinskom županijom.“, rekao je župan i učenicima poželio lijep provod u Splitu i stvaranje nezaboravnih uspomena za cijeli život.

 

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

najčitanije