6 medalja i nacionalni rekord Davida Vujasića u brzom slaganju Rubikove kocke

ibb

261020211635271334.jpeg

Sedamnaestogodišnji gimnazijalac iz Petrinje, David Vujasić, vratio se s još jednog natjecanja u “speedcubingu” – brzom slaganju Rubikovih kocki. Ovaj put, na svom trećem natjecanju, postigao je najbolje rezultate dosad, vrativši se sa 6 osvojenih medalja i 5 nacionalnih rekorda.
Na ovogodišnjem, 5. međunarodnom natjecanju – Osijek Open 2016, sudjelovalo je četvrdesetak natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske, Srbije i Bugarske.
David je osvojio ukupno 6 medalja: dvije zlatne, dvije srebrne i dvije brončane. Osim toga, zauzeo je ukupno 5 nacionalnih rekorda u tri kategorije.
Zadržao je i odličan rezultat u kategorijama 3×3 slaganje nogama i Skewb, a najveće iznenađenje je uspjeh u slaganju više kocaka s povezom na očima. U toj je kategoriji David upamtio i zatim s povezom na očima uspješno složio 4 Rubikove kocke, što mu je uspjelo u 35 minuta. Tim je rezultatom osvojio 1. mjesto na natjecanju, a među hrvatskim natjecateljima – nacionalni rekord.
Ukupno, David je na ovom natjecanju po broju odličja bio najuspješniji hrvatski „speecuber“. Prije godinu dana prvi je put sudjelovao na službenom natjecanju, također u Osijeku, i osvojio 3. mjesto u kategoriji Skewb. Od slaganja ovih mozgalica, kaže, još ne odustaje, a planira i naredna natjecanja.

najčitanije