55 novih učenika i studenata primilo stipendije Sisačko-moslavačke županije

imp

Stipendije Smž 21

Ulaganje u znanje, jedna je od mjera za mlade Sisačko – moslavačke županije. Provodi se s ciljem pružanja podrške i potpore mladima, odnosno učenicima i studentima s područja županije u toku njihovog školovanja.

 

U sustavu stipendiranja Sisačko-moslavačke županije ukupno je 200 učenika i studenata, a u ovoj godini za stipendije i jednokratne novčane pomoći studentima u županijskom proračunu osigurano je 265 tisuća EUR.

 

Stipendije Smž 13

 

„Ove školske, odnosno akademske godine dodjeljujemo novih 25 učeničkih i 30 studentskih stipendija. Učeničke stipendije iznose 540,00 eura, a studentske 670 eura.“, rekao je dodjeljujući Ugovore o stipendiranju župan Ivan Celjak.

 

Ugovori za 55-ero učenica, učenika, studentica i studenata dodijeljeni su u prostoru Kulturno-povijesnog centra SMŽ, a stipendije će primati za cijelo vrijeme redovnog školovanja te će im zasigurno biti dodatna motivacija za učenje i postizanje još boljih rezultata i uspjeha.

 

Stipendije Smž 10

Učeničku stipendiju između ostalih Siščanin Matija Anđelić koji pohađa Zrakoplovnu tehničku školu u Velikoj Gorici: „Stipendija će sigurno biti veliko olakšanje, razmišljao sam o kupovanju novog laptopa pa bi mi pomogla dosta za školu, a i sigurno za neke knjige i dosta stvari.“

 

Na sličan način stipendiju će iskoristiti i studentica Pravnog fakulteta u Zagrebu, Paola Tumpak iz Desnog Trebarjeva: „Ova stipendija mi puno znači jer će mi olakšati studiranje, također olakšat će i financijski mojim roditeljima, a novac ću potrošiti za nove knjige koje će mi pomoći u daljnjem školovanju.“

 

Stipendije Smž 20

 

 

Podsjetimo, drugu godinu za redom, u sklopu mjera poticanja ostanka mladih na području županije, Sisačko-moslavačka županija dodijelila je jednokratne novčane pomoći studentima koji imaju prebivalište i koji su upisali prvu godinu redovitog studija na području županije.
Jednokratne novčane pomoći u iznosu 663,31 EUR u ovoj i prethodnoj akademskoj godini primila su ukupno 72 studenta, a da mjera već sada pokazuje pozitivne rezultate potvrđuje i podatak da je na Učiteljskom fakultetu, Odsjek u Petrinji, povećan broj upisanih redovitih studenata koji imaju prebivalište na području županije između 10 i 15 %.

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije