45-godišnjak osumnjičen za zlouporabu položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave

imp

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim muškarcem zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Zlouporaba položaja i ovlasti i Krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

 

Njega se sumnjiči da je kao odgovorna osoba jednog lovačkog društva s područja Kutine, zlouporabio položaj i ovlast predsjednika Društva tako što je omogućio stjecanje nepripadne imovinske koristi za svoje trgovačko društvo u kojem je direktor, ugovarajući razne poslovne odnose između Lovačkog i Trgovačkog društva, koristeći gotovinska novčana sredstva Lovačkog društva za svoju korist. U ime Lovačkog društva sklapao je ugovore o pretplatničkim odnosima s telekomunikacijskim operaterima, a čije je usluge koristio u osobne svrhe i sačinjavao lažne otkupne blokove u cilju prikrivanja nezakonito potrošenog novca, čime je oštetio Lovačko društvo u ukupnom iznosu od 289.791,50 kuna.

 

Protiv osumnjičenog, zbog navedenih kaznenih djela podnijeta je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku.

najčitanije